BEERS 5 (3), CGK, 9.juni – 29.juni 2017

By Malene Hartmann, 9. juni 2017

Velkommen til fernisering fredag d. 9.juni kl. 17- 23!

Det handler om ØL!
Øl i alle afskygninger fortolket gennem 100 kunstneres forskellige blikke, tanker og refleksioner.
BEERS udstillingerne i sig selv fungere som en tilbagevendende begivenhed, et samlingspunkt med sine mange kunstnere, hvor nogle har bevæget sig ud på ukendt terræn i forhold til emnet, og andre kunstnere med største selvfølgelighed kaster sig over øllet. Udstillingen er blevet en institution i sig selv, men en anarkistisk en af slagsen, hvor den skal opleves i øjeblikket.
Kunstnernes fortolkning af BEERS går fra den direkte brug af øllet, humlen og emballage som materiale i billedfremstillingen, til refleksioner over branderen, baren, festen, det sociale samvær omkring øllet, til behandling af emner som tømmermand, fysiske som moralske, og alkoholens indvirkning på individet og samfund.
BEERS udstillingerne startede på Byens Kro, hvor første udstilling blev vist i 2008 og har forsat med ujævne mellemrum at frekventere de sortmalet vægge i en tætpakket salon ophængning. BEERS 5 er den første af udstillingerne der er rejst ud af huset og repræsentere med sine 100 kunstnere, et øjebliksbillede af samtids kunstscene, som kun sjældent artikulere så tydeligt som her. Kunstner på tværs af generationer og genre har sagt ja til invitationen, og er med til at skabe denne tematiske udstilling om øl.
“BEERS 5 – 100 kvinde på Kro” er blevet til i 2015, 100 året for kvindernes valgret. Undertitlen ”100 kvinder på Kro” – er en fejring af 100 året for kvinders valgret her i landet. Udstillingen er tredje i rækken, men med nye værker – BEERS 5 er rykket fra kro til museum og tager nu midlertidig til huse i det gamle øl- bryggeri bygninger.


De deltagende kunstnere er:
Astrid Svangren, Sian Kristoffersen, Ursula Nistrup, Anna Fro Vodder, Melou Vanggaard, Nanna Gro Henningsen, Marie Kølbæk Iversen, Marie Edinger Plum, Maya Peitersen, Lotte Tauber Lassen, Rikke Benborg, Julie Bitsch, Yvette Brackman, Ulla Hvejsel, Ester Fleckner, June Pethrith Lisborg, Trine Boesen, Fie Norsker, Tina Maria Nielsen, Bank & Rau, Åse Eg, Sonja Strange, Malene Bach, Eva Louise Buus, Christine Clemmesen, Jette Ellgaard, Marie Melchiorsen, Cathrine Raben Davidsen, Mie Mørkeberg, Suzette Gemzøe, Isabel Berglund, Anna Kristine Holmberg, Rose Eken, Kit Kjærbye, Sophie Dupont, Nanna Lysholt Hansen, Astrid Marie Christiansen, Natalie Mégard, Hannah Heilmann, Toni Larsen, Lisa Strömbeck, Malene Hartmann, Johanne Dybdal Sigvardsen, Anika Lori, Sussanne Helweg, Line Lee Sky Karlström, Wendy Plovmand, Pernille Kløverdal Helweg, Hanne Lange Houlberg, Mette Høyen Andersen, Ida Retz Wessberg, Amalie Gabel, Tyra Tingleff, Christina Hamre, Birgitte Støvring, Anne Haaning, Malene Landgreen, Sofie Hertz, Jeanette Land Schou, Majken Schultz, Camilla Reyman, Annarosa Krøyer Holm, Berit Heggenhougen-Jensen, Camilla Thorup, Anna Bak, Martha Kramær, Jeanette Hillig, Hjördis Haack, Ina Rosing, Sophie Hjerl, Matilde Duus, Mette Kit Jensen, Gitte Bach, Signe Boe, Linda Bjørnskov, Anne Marie Ploug, Maria Wæhrens, Nina Wengel, Nina Maria Kleinvan, Tine Maria Koefoed, Emilie Kjær, Maria Finn, Trine Mee Sook Gleerup, Kirstine Aarkrog, Anita Viola, Louise Rosendal, Kristine Elisabeth Steinbock, Malene Bang, Hesselholdt & Mejlvang, Vibe Bredahl, Anu Ramdas, Hanne Lange Houlberg, Mette Clausen, Anne Torpe, Agnete Bertram, Lone Høyer Hansen, Marie Rømer Westh, Kristina Ahm, Selini Halvadaki.


Carlsberg Byens Galleri og Kunstsalon
Pasteursvej 14, 1. sal, København

Udstillingskoordinator: Melou Vanggaard
Åbent torsdag kl.16-19 / Søndag kl. 15-18