Parterre, Byens Kro, 8.9 – 5.10.2021

By Malene Hartmann, 7. september 2021

Velkommen til fernisering onsdag d.8.9 kl.17-

PARTERRE er en udstilling med linoleumstryk og collage. Værkerne er hybrider, der tager udgangspunkt i haven som et sted for forskellig dyrkning og vækst og den muld og cyklus det hele forudsætter. Udstillingen er et samarbejde mellem Malene Hartmann og Gitte Bach. 

Værkerne handler om havens mange former. Haven er et stykke menneskabt kultiveret natur og er udformet meget forskelligt, alt efter hvilket formål og hvilken funktion den har. Et fællestræk for haven er, at den er et tilrettelagt møde med naturen.

Collagerne er bygget op lag på lag af fejltryk fra linoleumstrykningen. De henviser til havens mange niveauer af jord, blade og planterester samt den tilbagevendende proces der foregår gennem årstiderne i haven. Visne planter bliver til ny frodig muld, ligesom restmaterialet fra trykprocessen sættes sammen og danner et nyt billede.

Gitte Bach og Malene Hartmann har udstillet fællesværker under navnet magi siden 2007. Sammen har de stået for udsmykningen af Beskæftigelses- og Socialforvaltningen  i Odense. Begge er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi.

8.9 – 5.10. 2021
Byens Kro, Møntergade 8, København
Åbningstider: mandag-lørdag kl.15-02, søndag lukket